Colruyt+wil+vaste+melkprijs+voor+vijf+jaar
Nieuws
© Twan Wiermans

Colruyt wil vaste melkprijs voor vijf jaar

De Belgische supermarkt Colruyt wil melkveehouders voor maximaal 30 procent van hun productie een vaste prijs betalen voor een periode van vijf jaar. Melkveehouders die aangesloten bij Inex kregen op 21 februari het voorstel om in te tekenen voor 33,71 cent per kilo melk.

De 450 melkveehouders die leveren aan Inex hebben zes weken de tijd om over het aanbod na te denken. Colruyt Group zegt zo te willen streven naar een langetermijn- en stabiel businessmodel voor alle spelers in de Belgische keten. Als er voldoende melkveehouders intekenen, zullen de eerste producten (onder de Boni Selection-vlag) vanaf april 2020 beschikbaar zijn in de voedingswinkels van Colruyt Group.

Kansen voor alle partijen

De Belgische Boerenbond verwelkomt dit initiatief en spreekt over kansen voor beide partijen. Colruyt en Inex verzekeren zich van een stuk aanvoerzekerheid, terwijl voor de melkveehouders dit initiatief voor een deel van hun melkproductie meer afzetzekerheid biedt en een instrument vormt waarmee ze op bedrijfsniveau het risico van volatiele prijzen deels kunnen afdekken, schrijft de Boerenbond in een reactie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  60 %
 • Donderdag
  2° / 1°
  50 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer