Amerikaanse+melkveehouders+sturen+Trump+brandbrief
Nieuws
© Pixabay

Amerikaanse melkveehouders sturen Trump brandbrief

De Amerikaanse melkveehoudersbond American Dairy Coalition heeft president Trump een brandbrief geschreven. Volgens de bond gaan iedere week hardwerkende melkveehouders failliet.

Veel ondernemers voelen zich hulpeloos en worstelen om hun gezinnen te onderhouden. In de brief vragen ze niet alleen om steun, maar ook om hogere melkprijzen.

Volgens de bond worden de melkprijzen gedrukt door onder meer de handelsoorlog met China en conflicten met andere landen. Zo daalde de kaasexport naar Mexico met 10 procent en die naar China met 65 procent.

Koelhuizen

Mede hierdoor ligt nu 640 miljoen kilo kaas in koelhuizen opgeslagen. Dat zou volgens de bond eerst moeten worden weggewerkt, voordat sprake kan zijn van een prijsverhoging.

De opgeslagen kaas is volgens de melkveehouders een goede voedingsbron voor de 40 miljoen Amerikanen die worstelen met honger en voedselonzekerheid.

Melkprijs

Als gevolg van de problemen is de melkprijs in de afgelopen vier jaar met 40 procent gedaald. Ook zuivelverwerkers hebben het lastig.

Ze worden geconfronteerd met strenge verwerkingseisen. Daarbij is er een tekort aan werknemers, waardoor het voor verwerkers lastig is om te blijven draaien, stelt de bond in de brief.

Drie miljoen werknemers

Verder benadrukken de melkveehouders dat in de Amerikaanse zuivelindustrie bijna 3 miljoen werknemers een boterham moeten verdienen. Het algemeen economisch belang vertegenwoordigt daarbij een waarde van meer dan 628 miljard dollar, zo'n 550 miljard euro.

'De voeding en banen van talloze Amerikanen zijn afhankelijk van het vermogen van de zuivelindustrie om een ??belangrijk voedingsbestanddeel te leveren tegen een betaalbare prijs. Help ons alstublieft door onzekere gezinnen in het hele land te helpen', vraagt de American Dairy Coalition in de brandbrief aan Trump.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  16° / 10°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  20 %
Meer weer