Geen ontheffing neonics in Duitse bietenteelt

Net als haar Nederlandse collega Carola Schouten verleent ook de Duitse landbouwminister Julia Klöckner geen ontheffing voor het gebruik van een zaaizaadbehandeling met neonicotinoïden in de teelt van suikerbieten.

Geen+ontheffing+neonics+in+Duitse+bietenteelt
© Han Reindsen

Dit meldt Agrarheute. De Duitse regering ontving vijf aanvragen voor een dergelijke ontheffing voor het jaar 2019.

Omdat de omvang van de schade die bietentelers mogelijk lijden als gevolg van het verbod op de neonicotinoïden moeilijk valt in te schatten, komt Klöckner vooralsnog niet met een compenserende maatregelen.

Minder bieten

Als gevolg van het verbod op de toepassing van neonicotinoïde verwacht Klöckner dat er in Duitsland dit jaar minder bieten worden geteeld. Welke gewassen de boeren in plaats van bieten gaan telen, kan de overheid niet beoordelen.

De regering is zich ervan bewust dat in totaal negen lidstaten, waaronder België, Finland, Oostenrijk en Polen, noodvergunningen hebben afgegeven voor neonicotinoïde in middelen voor zaaizaadbehandeling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer