Fors+lagere+prijzen+voor+groenten+en+fruit+bij+Plus
Nieuws
© DIRK HOL

Fors lagere prijzen voor groenten en fruit bij Plus

Supermarktketen Plus verlaagt de prijzen van populaire groenten en fruit met gemiddeld 30 procent.

Het betreft in totaal zo'n vijftig artikelen die worden aangeboden in de 260 vestigingen van de winkelketen in Nederland. Volgens analisten wil Plus met deze actie marktaandeel terugwinnen op vooral de discounters Lidl en Aldi.

Plus noemt de groenten- en fruitsoorten die in prijs verlaagd worden de 'Laagblijvers'. Voorbeelden zijn broccoli, paprika's, appels, tomaten, komkommers en champignons. Deze producten zijn in het winkelschap te herkennen aan een opvallend paars logo.

Laagblijvers

De term laagblijvers duidt erop dat het niet gaat om tijdelijke aanbiedingen, maar het hele jaar door scherp geprijsde producten. De prijsverlaging van 30 procent blijkt uit een snelle analyse die is gemaakt in opdracht van het vakmedium Distrifood.

Voor veel versproducten vraagt Plus inmiddels de laagste prijs in de markt. Het is vooral afwachten hoe supermarktketen Jumbo daar in het kader van de laagsteprijsgarantie op gaat reageren. Volgens Plus lijden de producenten niet onder de forse verlagingen van de prijzen voor groenten en fruit in het winkelschap. De retailorganisatie meldt in een reactie voorlopig genoegen te nemen met een kleinere marge.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer