Middelbesparing tot 80 procent met Kuhn I-Spray

Kuhn heeft in samenwerking met Carbon Bee een veldspuit ontwikkeld die onkruid kan lokaliseren en dit plaatsspecifiek kan behandelen. Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is zo tot 80 procent te reduceren.

Middelbesparing+tot+80+procent+met+Kuhn+I%2DSpray
© Kuhn

Uitgerust met hyperspectraal sensoren op de spuitboom kan de apparatuur op de Kuhn-veldspuiten de vegetatie continu monitoren. Kuhn gebruikt kunstmatige intelligentie om de beelden te analyseren en gewassen te herkennen die moeten worden behandeld. Doel is om de spuitdop alleen te laten spuiten om het onkruid te behandelen.

Voor de gebruiker is het belangrijkste voordeel dat de gewasbeschermingsmiddelen alleen worden toegepast waar dit nodig is.

Ommekeer

De komst van de Kuhn I-Spray is een ommekeer in de moderne spuittechniek. Doordat de technologie nauwkeurig onkruid kan herkennen, is het mogelijk gericht planten te selecteren en deze te behandelen om zo een hogere efficiëntie van chemische toepassing te krijgen.

Bij moderne gewasbescherming is het doel niet meer om preventief het gewas te behandelen, maar om alleen te spuiten daar waar dat nodig is met het meest geschikte product.

De eerste cijfers van de inzet de Kuhn I-Spray tonen aanzienlijke besparingen in gewasbeschermingsmiddelen aan die tot 80 procent kunnen oplopen. Deze technologie biedt de mogelijkheid, door meer gericht actieve stoffen te gebruiken, om resistentie tegen herbiciden te managen.

Meten en testen

De onkruidkaarten die bij het spuiten zijn te maken, zorgen voor betere kennis van de veldomstandigheden. Dit levert in de toekomst informatie op waarmee zaken op agrarische bedrijven beter zijn te meten en te testen. Dit gaat Kuhn Carbon Bee de komende maanden verder onderzoeken.

Kuhn introduceert het I-Spray-concept op de Sima 2019. Deze beurs is van 24 tot 29 februari in Parijs.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  7° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  9° / 2°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  5 %
Meer weer