Klant+Carrefour+scant+herkomst+vlees+met+mobiel
Nieuws
© Vinçotte

Klant Carrefour scant herkomst vlees met mobiel

Consumenten die bij supermarktketen Carrefour ambachtelijk Belgisch varkensvlees kopen, kunnen via hun smartphone de herkomst van dit vlees nagaan. Dat is een primeur in België.

Met deze eenvoudige scan komt de retailer tegemoet aan de vraag van de consument naar meer transparantie in de voedselketen, schrijft keuringsorganisatie Vinçotte op haar website. Om dit mogelijk te maken, werkte Carrefour samen met Vinçotte. Samen digitaliseerden ze alle producten van het 'Varkensvlees van Weleer' van Carrefour. Met behulp van blockchaintechnologie worden de kwaliteit en transparantie van de data verzekerd.

• Lees ook: Consument wil betalen voor herkomst varkensvlees

Het systeem van Carrefour maakt gebruik van een QR-code die op het product wordt aangebracht tijdens het verpakkingsproces. Deze code kan vervolgens met elke type smartphone worden gescand door iedereen die de herkomst van het product wil nagaan.

Opgeslagen en beheerd

De consument krijgt zo toegang tot kwaliteits- en auditdata die op vraag van Carrefour al vijftien jaar door Vinçotte worden opgeslagen en beheerd. Deze data worden bovendien ook opgeslagen in een blockchain, zodat de integriteit van deze gegevens over een langere periode wordt gewaarborgd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  27° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  31° / 16°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 20°
  10 %
Meer weer