Carrefour+stopt+met+%27gecastreerd%27+vlees
©

Carrefour stopt met 'gecastreerd' vlees

Supermarktketen Carrefour België verkoopt uiterlijk eind 2013 geen vers vlees meer van gecastreerde biggen. Na Colruyt, Lidl en Delhaize is het de vierde grote keten die geen vers vlees van gecastreerde varkens meer verkoopt.

'We plannen deze omschakeling tegen eind 2013. Hiermee willen we de producenten de tijd geven om zich aan te passen aan de ontwikkelingen in de markt', zegt Pascal Léglise, directeur Kwaliteit, Gezondheid, Duurzame Ontwikkeling bij Carrefour België.

Leveranciers van varkensvlees kunnen de beren niet castreren en eventuele berengeur opsporen aan de slachtlijn, of de biggen vaccineren tegen de ontwikkeling van berengeur. Carrefour laat de keuze aan de varkenshouders.

Diervriendelijke alternatieven

Beide methoden worden gezien als volwaardige en diervriendelijke alternatief voor castratie.

Weer

 • Woensdag
  22° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer