Consument+bepaalt+prijs+nieuw+Frans+melkmerk
Nieuws
© Carrefour via Twitter

Consument bepaalt prijs nieuw Frans melkmerk

De Franse supermarktketen Carrefour introduceert een nieuw pak melk waarvan de consument de prijs bepaalt. Het nieuwe merk heet C'est qui le patron?!, oftewel Wie is hier de baas?!

De introductie van het nieuwe melkmerk is een het gevolg van de recente acties van Franse boeren aan de poorten van fabrieken van het zuivelconcern Lactalis, meldt de Franse online krant Le Huffington Post. Het nieuwe pak melk staat voor 99 cent in de schappen van de supermarkt. Deze prijs is vastgesteld op basis van een enquête onder 6000 consumenten.

De melk wordt geleverd door 51 melkveehouders van een coöperatie in het departement Ain. Zij ontvangen zelf 39 cent per liter melk, fors meer dan de 27,50 cent die Lactalis gemiddeld betaalde over 2016. Het nieuwe merk zal vanaf volgende maand in alle 5200 Carrefour-winkels te koop zijn.De introductie van de melk krijgt in Frankrijk veel media-aandacht.

Weidegang

Naast de prijs bepalen consumenten nog andere productspecificaties. Zo mag het melkvee niet gevoerd worden met gmo-gewassen en moet de dieren 3 tot 6 maanden per jaar weidegang krijgen. De initiatiefnemers hebben al plannen om het merk Wie is hier de baas?! uit te breiden naar appelsap, pizza's en vleeswaren.

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer