Carrefour lokt klant met markthal

Supermarktketen Carrefour zet volop in op de vernieuwing van haar hypermarkten en opende in het Belgische Zemst zijn modernste winkel tot nu toe. De winkel verkoopt meer dan 200 lokale producten.

Carrefour+lokt+klant+met+markthal
© Carrefour

De Vlaamse winkel bulkt van de technologische hoogstandjes, zet volop in op digitalisering en kiest voor een shop-in-shop-concept waarbij de klanten de producten kunnen proeven en aanraken alvorens tot aankoop over te gaan.

Er is onder meer een bakkersatelier, slagerij, kaastoog en groente- en fruitbar met bediening. Net zoals Colruyt in zijn CRU-winkels creëert Carrefour het gevoel dat men in een overdekte markthal staat.

Water vernevelen

In de groente- en fruitbar vinden klanten de bioproducten aan de ene kant en een nieuw assortiment premium groenten en fruit aan de andere kant. De grote biologische afdeling bevat naast verse ook droge voeding. In dezelfde bar worden ook smoothies, fruitsalades en gezonde snacks bereid.

Om de salades en andere groenten zo vers mogelijk te houden, wordt er voortdurend water verneveld. Meer dan 200 lokale producten, die geproduceerd worden in een straal van maximum 40 kilometer rond de winkel, worden verzameld op één eiland.

Aanraken

Carrefour wil klanten laten beleven welke producten ze gaan kopen. 'Ze staan uitgestald, kunnen aangeraakt en getest worden in de non-foodafdelingen. Bij de voeding geven we receptentips mee en zijn er tal van proefstanden waar klanten de producten kunnen leren kennen', aldus regionaal directeur Peter Bruyneel.

In de voedingsafdeling lijkt Carrefour een soortgelijke winkelbeleving na te streven als Colruyt in zijn CRU-winkels. Een bakkersatelier, slagerij, kaas- en vistoog met bediening creëren voor de klant het gevoel dat hij in een markthal staat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer