Koeienpraat bindt leden fokveeclub

Fokveeclub Rolde en omstreken is een halve eeuw oud en met 25 leden één van de meest actieve fokveestudieclubs in Drenthe. Maar het gaat de leden niet alleen om de koeien. Gezelligheid en sociaal contact spelen ook een belangrijke rol.

De keuken van melkveehouders Maginus en Leon Enting in Grolloo barst bijna uit zijn voegen. Zo'n twaalf boeren scharen zich met enig inschikken om de keukentafel. Het zijn de leden die zijn afgekomen op de aftrap van het gouden jubileum dat hun fokveeclub Rolde en omstreken de komende maanden viert.

Vijftig jaar na de start kent de fokveeclub nog steeds zo'n 25 leden en is de passie voor koeien nog lang niet verdwenen. Zes keer per jaar is er een bijeenkomst met een inleider in café De Aanleg in Deurze, één keer per jaar een rondgang langs bedrijven van leden en jaarlijks een excursie naar een andere regio.

Weer

 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer