Beste collecties HHH van Bons en Steegink

Bons Holsteins uit Ottoland en maatschap Steegink-Van den Berg uit Okkenbroek wonnen vandaag op de HHH-show in Zwolle de titels bij de bedrijfscollecties bij respectievelijk zwart- en roodbont. Eerder deden ze dit ook in de middenklasse. De familie Knoef is voor de tweede keer uitgeroepen tot fokker van het jaar.


Beste+collecties+HHH+van+Bons+en+Steegink
© Pieter Stokkermans

Bij de zwartbonte bedrijfscollecties was de reservetitel voor maatschap Withaar-Prent uit Nijveen, de eervolle vermelding ging naar Southland Holsteins uit Teteringen. Bij roodbont was het reservelint voor Tienmorgen Holsteins uit Beers, terwijl de familie Van der Kolk de eervolle vermelding kreeg toebedeeld.
In de individuele middenklasse bracht Bons kopkoe en Lauthority-dochter Bons-Holsteins Koba 219 in de ring. Ze werd kampioen en is in november voor de helft gekocht door het Canadese Westcoast Holsteins. Bij een hoog kwaliteitsniveau had jurylid Barclay Phoenix het lastig. Southland Dem Dellia 92 (v. Dempsey) van Southland Holsteins uit Teteringen werd hier tweede . Een eervolle vermelding was hier voor Matje 59 (V. Bradnick) van maatschap Ton-Hoeve uit De Punt.

Steegink kwam met de gebalanceerde Heerenbrink Truus 4 (V. Big Apple-Red) naar Zwolle om deze kampioenstitel Midden op te eisen. P.M Roselyn, eveneens een Big Apple-telg, van maatschap Pinkert-Burgers uit Markelo. Drouner AjdH Aiko 1288 (V. Olympian) van de familie Albring uit Drouwenermond werd hier derde op tal.

Knoef Fokker van het jaar

De familie Knoef uit Geesteren is fokker van het jaar geworden. Dat is de tweede keer, eerder was dit in 2011. De familie Knoef dankt deze titel aan de prestatie op duurzaamheidsgebied. Hun bedrijf is niet alleen fokker van talloze honderdtonners, en tientonners, maar ook de eerste tweehonderdtonner van ons land. Daarnaast komen heel wat topstieren uit deze stal.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer