Bons en Steegink algemeen kampioenen HHH

Bons Holsteins uit Ottoland en familie Steegink uit Okkenbroek wonnen zaterdag in Zwolle het algemeen kampioenschap van de HHH-show bij respectievelijk zwart- en roodbont.

Bons+en+Steegink+algemeen+kampioenen+HHH
© Pieter Stokkermans

Bons won in de IJsselhallen de titel met de kampioen middenklasse: Lauthority-dochter Bons-Holsteins Koba 219. Die koe werd onlangs deels gekocht door Westcoast Holsteins. Giessen Cinderella 79 van Theo van Vliet werd reservekampioen. Vaarzenkampioen Giessen Charity 138, eveneens van Van Vliet, eindigde als derde.

• Lees ook: Beste collecties HHH van Bons en Steegink

Steegink bracht voor het algemeen kampioenschap roodbont de kampioen Midden, Heerenbrink Truus 4, in de ring. Bij dit algemeen kampioenschap roodbont werd Welland Geertje 458 (V. Acme) van Van der Wel uit Hoogblokland reservekampioen. Els 286, de Burnstyn-dochter van Hendrik Jan Arendsen-Raedt uit Barchem, werd derde op tal. Beiden deden mee bij de oudere koeien.

Oudere koeien

Van Vliet rekende bij de oudere zwartbonte koeien met Atwood-dochter Giessen Cinderella 79 af met Drakkar Bulona, de Lotta-Hill Shottle-dochter van Hulcrest Holsteins en maatschap Steegink uit Okkenbroek. Die koe werd reservekampioen. Geertje 567, de Windbrook-dochter van maatschap Van Dijk-De Bruin uit Giessenburg, legde beslag op plek drie.

• Lees ook: Van Vliet en Knoef leveren vaarzenkampioenen

Welland Geertje 458 (V. Acme) van Van der Wel werd kampioen bij de roodbonte oudere koeien. Hier was het reservelint voor Els 286, de Burnstyn-dochter van Hendrik Jan Arendsen-Raedt uit Barchem. Verder werd Ju Lonia 167 (V. Destry) van Johan Uenk uit Nijbroek derde op tal.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  50 %
Meer weer