Agrifirm helpt telers met PlanetProof-keurmerk

Na een succesvolle pilot met het PlanetProof-keurmerk in 2018, stelt Agrifirm deze service voor het komende teeltseizoen aan alle telers ter beschikking.

Agrifirm+helpt+telers+met+PlanetProof%2Dkeurmerk
© Han Reindsen

Wie gewassen teelt voor de Nederlandse afzetmarkt, krijgt per 1 januari 2020 te maken met het PlanetProof-keurmerk. Al het groenten, fruit, bloemen, planten, bomen en bloembollen die verkocht worden in het merendeel van de Nederlandse supermarkten moeten per deze datum PlanetProof geteeld zijn.

Agrifirm ondersteunt telers bij het verkrijgen van het keurmerk met de PlanetProof-adviesmodule. Afhankelijk van de wensen kunnen teler bij de coöperatie terecht voor PlanetProof maatwerk certificeringsadvies en/of PlanetProof-teeltbegeleiding.

Kosten

De Agrifirm PlanetProof-specialisten nemen samen met de teler de uitgangspositie en de teeltplannen door. Wie dit goed voorbereidt, moet rekenen op zo'n 200 euro aan kosten, geeft Agrifirm aan.

Na de beginaudit moet de teler tijdens het seizoen volgens de regels blijven telen, om na de oogst ook nog het PlanetProof-certificaat te mogen voeren op de producten. De grootste uitdaging zit in hoe te handelen bij onverwachte plagen of ziektes.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer