Agrifirm betaalt 21 euro voor uien in afland-pool

In de afland-pool betaalt Agrifirm dit seizoen per 100 kilo 21 euro voor de gele uien en 29,40 euro voor rode uien.

Agrifirm+betaalt+21+euro+voor+uien+in+afland%2Dpool
© Johan Wissink

In de berichtgeving over de poolprijzen spreekt Agrifirm van een onvergetelijk uienseizoen met meer areaal, minder uien en stijgende uienprijzen. De droogte en warmte heeft zijn sporen nagelaten in veelal matige opbrengsten, stelt de landbouwcoöperatie. De gemiddelde opbrengsten in de afland-pool blijven dit jaar beperkt tot 40 ton per hectare. Dat was vorig jaar nog 20 ton hoger.

De gerealiseerde uienpoolprijs loopt volgens Agrifirm in de pas met het lopende afzetseizoen. Bij de start van het afzet lagen de prijzen van gele uien rond 15 euro per 100 kilo. Dat liep geleidelijk op tot zo'n 25 euro. De verwachting van Agrifirm is dat de uienprijzen verder gaan stijgen. Dat geeft vertrouwen voor de prijsvorming van de bewaarpools.

Vlekkeloos

De uien in de pools van Agrifirm wordt verspreid over Nederland geteeld. De coöperatie noemt het opvallend dat de mooiste, blanke uien dit jaar afkomstig zijn uit Groningen, Drenthe en Friesland. De uienoogst is dit jaar vrijwel vlekkeloos verlopen, er is nauwelijks sprake van tarrakorting.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer