Agrifirm+betaalt+graantelers+hoger+voorschot
Nieuws
© Han Reindsen

Agrifirm betaalt graantelers hoger voorschot

Agrifirm heeft besloten om voor alle graanpooldeelnemers het bruto voorschot enkele weken eerder uit te betalen en te verhogen naar 160 euro per ton.

Oogstjaar 2018 is een bijzonder jaar geworden. Met de extreme hitte en droogte zijn er vaak forse opbrengstverliezen en soms ook behoorlijke kosten gemaakt voor het beregenen. Een meevaller dit jaar is dat het graan kwalitatief erg goed is en dat de graanmarkt is aangetrokken.

Agrifirm betaalt daarom een hoger voorschot aan de graantelers. Van de 160 euro per ton heeft de coöperatie direct na levering al 100 euro per ton betaald. De eindafrekening, inclusief de kwaliteitswaardering, van de graanpool volgt begin juni.

Rentevergoeding

Telers die deelnemen aan de pool zonder voorschot krijgen nu geen voorschot, maar ontvangen in plaats daarvan bij de eindafrekening een rentevergoeding van 3 procent over de niet-uitgekeerde voorschotten. Deelnemers aan deze pool profiteren ook van dit hogere voorschot, want door deze verhoging van het voorschot volgt bij de eindafrekening een hogere rentevergoeding.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer