Brouwgerst dit jaar volgens Agrifirm 'echt topproduct'

De winterbrouwgerst is dit jaar een prachtig gezond en bruikbaar product. Telers van brouwgerst kunnen daar trots zijn, vindt Agrifirm.

Brouwgerst+dit+jaar+volgens+Agrifirm+%27echt+topproduct%27
© Koos v.d. Spek

Alle brouwgersttelers in de pool hebben een uitslag ontvangen van hun brouwgerst. Het eiwit is dit jaar gemiddeld goed tussen de 9,5 en 11,5 procent, blijkt uit de analyses van alle leveringen van brouwgerst van oogst 2018.

Elke levering van brouwgerst wordt geanalyseerd op eiwit, gezondheid en volgerstpercentage. Dit jaar is de gezondheid van de brouwgerst excellent en het volgerstpercentage is ook gemiddeld prima.

Brouwpremie

'Deze kwaliteit brouwgerst biedt goede mogelijkheden richtingen mouterijen en geeft daarom in de huidige markt uitzicht op een mooie brouwpremie', aldus Agrifirm. De hoogte daarvan wordt vastgesteld bij de eindafrekening. 'De huidige markt en de mooie kwaliteit geven vertrouwen in een goed resultaat.'

Wat Agrifirm ook opvalt: de zomergerstopbrengsten die dit jaar zijn gehaald, zijn redelijk tot goed. 'In sommige gevallen heeft zomergerst meer tonnen per hectare opgebracht dan wintertarwe.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer