Berg+en+Dal+betaalt+mee+aan+glasvezel
Nieuws
© Harry Tielman

Berg en Dal betaalt mee aan glasvezel

Gemeente Berg en Dal geeft inwoners in het buitengebied, die glasvezel laten aanleggen, eenmalig een bedrag van 500 euro per adres. Op dit moment zijn er twee glasvezelbedrijven campagne aan het voeren voor de aanleg van glasvezel.

Dit zijn Digitale Stad Berg en Dal en Glasvezel Buitenaf. Digitale Stad Berg en Dal geeft aan dat zij hoe dan ook glasvezel gaan aanleggen, ongeacht hoeveel inwoners zich ervoor inschrijven. Glasvezel Buitenaf gaat aanleggen als er meer dan 50 procent deelnemers zijn. Dit percentage geldt voor de hele regio, met in totaal 14 gemeenten.

Als op 19 november Glasvezel Buitenaf de grens van 50 procent niet heeft bereikt, kunnen de inwoners zich alsnog aanmelden bij Digitale Stad Berg en Dal tot 1 december 2018. De inwoners van het buitengebied krijgen de beschikking over het subsidiebedrag van de gemeente als de werkzaamheden zijn uitgevoerd en de factuur is verstuurd.

Infrastructuur

Wethouder Sylvia Fleuren (CDA) is blij met de regeling die door de gemeenteraad is vastgesteld. ‘Ik ben van mening dat deze toekomstvaste infrastructuur over enkele jaren op alle gebieden noodzakelijk zal zijn’, schrijft ze in een brief aan de inwoners. ‘Onder meer voor zorg op afstand, thuis werken en studeren, deelnemen aan sociale netwerken, cursussen volgen, enzovoorts.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  20 %
 • Maandag
  9° / 4°
  50 %
 • Dinsdag
  12° / 6°
  50 %
Meer weer