LTO+aan+zet+bij+snel+internet
Nieuws
© Pixabay

LTO aan zet bij snel internet

Provincie Flevoland trekt zich definitief terug uit het project voor de aanleg van snel internet in oostelijk en zuidelijk Flevoland. De regie komt weer te liggen bij LTO Noord en de bewonersgroepen in het buitengebied.

De bemoeienis van de provincie is niet meer nodig, omdat zich een partij heeft aangediend die zegt het glasvezelnetwerk zonder overheidssubsidie te kunnen rondzetten. Daarmee is de aanleg in handen van de markt en mag de provincie geen subsidie beschikbaar stellen.

Gedeputeerde Michiel Rijsberman: 'De marktpartijen gaan nu aan de slag. De projectgroep 'Snel internet' heeft aangegeven de bewoners van het buitengebied bij elkaar te willen brengen en ik heb er alle vertrouwen in dat zij dat goed doet'.

Gereserveerde geld vasthouden

LTO Noord en de bewonersgroepen hebben met deze stap van de provincie ingestemd. 'Wel hebben we de provincie gevraagd het voor dit project gereserveerde geld de komende drie jaar te blijven reserveren voor de aanleg van glasvezel', zegt regiobestuurder Arnold Michielsen van LTO Noord.

Het is volgens hem belangrijk dat de bewoners van het buitengebied de gelederen gesloten houden. 'We moeten voorkomen dat partijen zelfstandig aan de slag gaan. Dit leidt tot versnippering en uiteindelijk tot het niet halen van onze doelstelling: glasvezel voor iedereen in het buitengebied.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer