LTO+Flevoland+waarschuwt+voor+Fiber+Flevo
Nieuws
© Harry Tielman

LTO Flevoland waarschuwt voor Fiber Flevo

LTO Noord Flevoland heeft de leden in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland gewaarschuwd voor Fiber Flevo. Dat gebeurt vanwege de intekening op het nog aan te leggen glasvezelnet in het buitengebied.

Volgens LTO Noord Flevoland is de wervingscampagne van netwerkexploitant Fiber Flevoland en internetprovider Solcon voorbarig, deels misleidend en brengt die de verdere procedure in gevaar. Provincie Flevoland is momenteel nog bezig de partijen te vergelijken die het glasvezelnet willen aanleggen.

Ook moet de provincie nog bepalen hoeveel bijdrage er komt van de provincie en hoe veel de aan te sluiten adressen dan nog moeten bijdragen. 'Als een gebied door één partij wordt geclaimd, kan dat gevolgen hebben voor het wel of niet toekennen van een overheidsbijdrage', zegt voorzitter Arnold Michielsen van LTO Noord Flevoland.

Glasvezelnet

Er zijn volgens Michielsen meerdere partijen in beeld die het netwerk willen opzetten. 'Het feit dat Fiber Flevo het glasvezelnet in de Noordoostpolder aanlegt, wil nog niet zeggen dat zij dat ook in de overige delen van het Flevolands buitengebied gaat doen.

Fiber Flevo stelt zelf op haar website dat zij de behoefte aan snel internet wil peilen en dat mensen zich daarvoor kunnen aanmelden. 'Daarom start het bedrijf haar eigen vraagbundeling.' Volgens Fiber Flevo loopt de aanmeldingstermijn voor vraagbundeling op 29 oktober af. Dan moet blijken of meer dan 50 procent gebruik wil maken van een glasvezelnetwerk.

Onverstandig

Je nu al aanmelden bij Fiber Flevoland is volgens Michielsen voorbarig en onverstandig. 'Bewonersgroepen en provincie werken nauw samen in het aanbestedingsproces. Nu al tekenen bij Fiber Flevo verstoort het proces ernstig en brengt het totale project in gevaar. De provincie distantieert zich dan ook nadrukkelijk van deze brief.'

Michielsen raadt mensen aan die al hebben getekend, dit bij Fiber Flevo terug te draaien. Fiber Flevo heeft nog niet gereageerd op de ledenmailing van LTO Noord Flevoland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  30 %
Meer weer