Staten+Flevoland+steunen+aanleg+glasvezel
Nieuws
© Harry Tielman

Staten Flevoland steunen aanleg glasvezel

Provinciale Staten van Flevoland hebben budget ter beschikking gesteld voor het mogelijk maken van de aanleg van snel internet in het buitengebied van Flevoland. Het gaat dan om de gemeenten Lelystad, Dronten, Zeewolde en Almere.

Volgens gedeputeerde Michiel Rijsberman betekent het besluit dat de aanleg van glasvezelnetwerk in oostelijk en zuidelijk Flevoland in zicht is. 'We gaan nu een aanbieder selecteren, waarmee we handtekeningen gaan ophalen in het buitengebied. Als dan genoeg huishoudens en bedrijven intekenen, gaan we vanaf begin volgend jaar aanleggen.'

Kans

Als de werving een succes wordt, kan Flevoland de eerste volledig ‘verglaasde’ provincie worden, stelt Rijsberman. 'Dat is een kans voor de bewoners én het bedrijfsleven van Flevoland. Ik hoop dus op veel enthousiasme en handtekeningen.'

Eerder onderzoek wees uit dat met name agrarische bedrijven in Zuidelijk en Oostelijk Flevoland grote behoefte hebben aan een robuust datanetwerk in het buitengebied.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  50 %
 • Zondag
  10° / 8°
  70 %
 • Maandag
  11° / 3°
  90 %
Meer weer