'Ontdek de geit' moet sector promoten

Onlangs is website 'Ontdek de geit' gelanceerd. Aanleiding daarvoor is de onbekendheid van de geitensector.

De sector wil graag laten zien waar ze allemaal mee bezig zijn. Geitenhouder Gerrit Verhoeven uit Biezenmortel is een van de initiatiefnemers. www.ontdekdegeit.nl is een website voor boeren, burgers en buitenlui waarop ze allerlei informatie kunnen vinden over de geitenhouderij. Daarnaast kunnen onze collega geitenhouders ook informatie vinden over hoe je sommige zaken op kunt lossen, zoals dierenwelzijn, klimaat en energie.'

De geitensector staat voor een aantal uitdagingen. Denk aan vragen rondom de uitkomsten van het onderzoek 'Veehouderij en Gezondheid Omwonenden' en de zorg rondom bokjes. 'Ik hoop dat we over een jaar duidelijkheid hebben over het VGO-rapport', geeft Verhoeven aan. 'De geitensector ontwikkelt zich goed en de markt is vragend. Er is dus volop perspectief. Ware het niet dat we een steeds kritischere omgeving krijgen en daar moeten we antwoorden op geven.'

'Ontdek de Geit' is een initiatief van de Duurzame GeitenZuivel Keten. Uniek voor dit initiatief is dat hierin boeren en geitenzuivelondernemingen samenwerken. 'Ik denk dat de voorlopers op dit moment al heel ver zijn. Wat je wel ziet, is dat het grote geheel nog moeite heeft om het allemaal te volgen. Daar ligt een hele inhaalslag het komende jaar Het moet bij iedereen goed tussen de oren komen dat dit nodig is', aldus Verhoeven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  22° / 15°
  60 %
Meer weer