Geitensector lanceert 'Ontdek de geit'

Tijdens het Geitenevent 2018 in Zwolle is zaterdag 'Ontdek de geit' gelanceerd. Aanleiding daarvoor is de onbekendheid van de geitensector. Bovendien wil de sector transparant communiceren, ook over de uitdagingen waar ze hard aan werkt.

'Het is tijd dat we ons verhaal vertellen. Het verhaal over onze ondernemers, producten en natuurlijk de geit,' aldus Gerrit Verhoeven, biologisch melkgeitenhouder en voormalig voorzitter van de Organic Goatmilk Coöperatie. Hij gaf zaterdag het startschot voor het initiatief. Nederland kan de komende tijd op verschillende manieren de geit gaan ontdekken.

• Lees ook: Nationale Geiten Event zet geit in de schijnwerpers

De sector ontwikkelde website ontdekdegeit.nl en zal sociale media inzetten om de bekendheid van de sector te vergroten en de dialoog aan te gaan. Bovendien is er een toolkit ontwikkeld met communicatiematerialen voor geitenhouders en zuivelaars, bijvoorbeeld om gasten op open dagen zo goed mogelijk te informeren.

Uitdagingen

Aanleiding voor het initiatief zijn ook de uitdagingen waar de sector hard aan werkt. Denk aan vragen rondom de uitkomsten van het onderzoek 'Veehouderij en Gezondheid Omwonenden' (VGO) van het RIVM en de zorg rondom bokjes.

Verhoeven: 'Deze onderwerpen maken het extra belangrijk om als sector eenduidig en transparant te communiceren. De sector wil laten zien hoe ze aan deze uitdagingen werkt. Dat doet ze onder meer door middel van een duurzaamheidsprogramma, waar de website ook informatie over biedt'.

Trotse boeren

Verhoeven hoopt dat 'Ontdek de geit' mensen nieuwsgierig maakt naar de sector en haar producten. 'Wij zijn een eigenzinnige en innovatieve sector met veel trotse boeren en bedrijven. Wij hopen dat de komende maanden meer mensen gaan ontdekken waar onze sector voor staat.'

'Ontdek de Geit' is een initiatief van de Duurzame GeitenZuivel Keten. Uniek voor dit initiatief is dat hierin boeren en geitenzuivelondernemingen samenwerken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer