Vrijwilligers+verjagen+ganzen+bij+Zuid%2DHollandse+boeren
Nieuws
© DIRK HOL

Vrijwilligers verjagen ganzen bij Zuid-Hollandse boeren

Vrijwilligers van de Dierenbescherming gaan komende winter en voorjaar ganzen verjagen op het land van twee Zuid-Hollandse boeren. Het gaat om een proef met het verjagen van ganzen zonder de dieren te hoeven doden.

De proef komt tot stand in opdracht van provincie Zuid-Holland en is een voorstel van de Dierenbescherming, ingebracht in de Fauna Beheer Eenheid Zuid-Holland. De Dierenbescherming gaat de vrijwilligers leveren. Zij krijgen de taak om ganzenschade te voorkomen zolang dit kan optreden.

'De proef komt in plaats van gangbare verjaagmethodes. Daarom moet juridisch nog vastgelegd worden dat eventuele schade die toch optreed wel vergoed wordt', vertelt Basjan Niemansverdriet, portefeuillehouder Fauna van LTO Noord Zuid-Holland.

Wildschade

Provincie Zuid-Holland financiert de proef uit geld dat over is gebleven uit reserveringen voor wildschade. De proef wordt uitgevoerd bij een akkerbouwer en een melkveehouder.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  35° / 20°
  10 %
 • Maandag
  35° / 21°
  20 %
 • Dinsdag
  32° / 21°
  30 %
Meer weer