Gemiste schade taxatie ganzenrustgebied zelf melden

Boeren en telers in Gelderse ganzenrustgebieden dienen zelf hun percelen op te geven waar dit jaar geen taxaties zijn uitgevoerd door de provincie. Schade op natuurlijk grasland wordt alsnog vergoed.

Gemiste+schade+taxatie+ganzenrustgebied+zelf+melden
© Niels de Vries

Provincie Gelderland heeft dat op 10 juli besloten nadat de consequenties van het eerdere besluit om deze percelen niet meer te taxeren, veel groter bleken dan gedacht. Boeren in de ganzenrustgebieden kwamen er in de loop van dit voorjaar achter dat de ganzenschade op diverse percelen dit jaar niet meer werd vergoed. Daarover hadden de provincie en het faunafonds niet gecommuniceerd.

• Lees ook: Boer moet zelf ganzenschade taxeren

Volgens bestuurder Dirk Dekker van LTO Noord regio Oost lijkt het op het eerste gezicht omslachtig. 'Boeren zullen zeggen dat degene die de fout in is gegaan dit ook maar moet herstellen, maar wij denken dat de aanpak van faunafonds BIJ12 wel de meest praktische is. Immers, alleen de boer zelf weet welke percelen niet getaxeerd zijn en hij weet waar die percelen liggen.'

Als boeren zelf een taxatie hebben laten uitvoeren, dan kunnen ze dat rapport opsturen naar BIJ12. Voor de percelen die in het voorjaar van 2018 niet getaxeerd zijn, wordt nagegaan welke schade op de betreffende percelen werd getaxeerd in het voorjaar van 2017. Het drogestofverlies geldt als uitgangspunt voor de vergoeding.

Op de website van BIJ12 is te lezen hoe een schademelding gemeld kan worden van een niet getaxeerd perceel.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer