FrieslandCampina+wil+internationale+erkenning+voor+Top%2DZuivel
Nieuws
© Gertjan van der Wal

FrieslandCampina wil internationale erkenning voor Top-Zuivel

FrieslandCampina wil voor haar duurzame Top-Zuivellijn het internationale keurmerk 'On the way to PlanetProof' ontvangen. Die wens heeft de coöperatie kenbaar gemaakt bij Stichting Milieukeur (SMK).

Het feit dat SMK een onafhankelijke, geaccrediteerde certificatie-organisatie is, speelt hierbij een rol. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk, moeten de melk en zuivelproducten goed scoren op de duurzaamheidsthema's dierenwelzijn, biodiversiteit en klimaat. Daarnaast moet PlanetProof-melk voldoen aan de criteria voor weidegang en grondgebondenheid.

• Lees ook: Niet ieder lid kan leveren aan nieuwe melkstroom FrieslandCampina

Volgens de zuivelcoöperatie heeft een aantal supermarktketens en foodservicebedrijven al belangstelling om PlanetProof-zuivelproducten op te nemen in hun assortiment en zo hun productaanbod te verduurzamen. Ook milieu- en natuurorganisaties zijn volgens het concern positief over initiatief.

Extra vergoeding

Omdat deelname aan het PlanetProof-keurmerk extra duurzaamheidsinspanningen vraagt, betaalt FrieslandCampina de deelnemende leden-melkveehouders een extra vergoeding voor deze melk. In april 2018 kondigde de onderneming aan te werken aan een duurzame Top-Zuivellijn. Het is de ambitie van FrieslandCampina om de eerste gecertificeerde duurzame zuivelproducten begin 2019 op de Nederlandse markt te brengen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer