FrieslandCampina+neemt+kaasactiviteiten+over
Nieuws
© FrieslandCampina

FrieslandCampina neemt kaasactiviteiten over

FrieslandCampina neemt activiteiten over van Best Cheese Holland, waaronder de merken Parrano en Tjiezi. Met deze stap wil FrieslandCampina Consumer Dairy beter inspelen op de consumentenbehoefte om meer te koken met kaas en de toenemende vraag naar zuivelsnacks in de vorm van zuiveldippers.

Het merk Parrano is bekend van snipper-, rasp- en poederkaas in Italiaanse stijl en is verkrijgbaar bij grote Nederlandse retailers. Binnen dit segment is Parrano een van de snelst groeiende consumentenmerken.

Met de acquisitie van de zuiveldipperactiviteiten, waaronder Tjiezi, speelt FrieslandCampina in op een groeiende behoefte aan zuivelsnacks in onder andere Europa, Azië en Noord-Amerika. De dippers worden verkocht via retailers en internationale discounters. Met ingang van 15 september 2018 worden de overgenomen activiteiten in FrieslandCampina Consumer Dairy geïntegreerd.

Overname

FrieslandCampina en Best Cheese hebben ook een principeakkoord bereikt over de overname van de import- en verkoopactiviteiten van Best Cheese in de Verenigde Staten. Deze overname zal plaatsvinden nadat aan overeengekomen voorwaarden is voldaan. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zondag
  26° / 12°
  20 %
Meer weer