Nabetaling+FrieslandCampina+veel+lager+dan+vorig+jaar
Nieuws
© FrieslandCampina

Nabetaling FrieslandCampina veel lager dan vorig jaar

De interim uitkering die FrieslandCampina ieder halfjaar uitkeert, is met 0,76 eurocent gedaald naar 0,41 eurocent per kilo. Dit is te wijten aan de winst die daalde met 32,7 procent.

Uiterlijk 1 september wordt de interim uitkering overgemaakt. De basiszuivelproducten en prijsconcurrentie in kindervoeding drukken de winst, luidt de toelichting van FrieslandCampina bij de halfjaar cijfers over 2018.

In het eerste halfjaar van 2018 bedroeg de omzet 5,72 miljard euro. Dit is 5,8 procent lager ten opzichte van het eerste half¬jaar 2017, waarvan 5,0 procent door valuta-effecten. Ook is de verkoop van Riedel verrekend. De winst daalde naar 109 miljoen euro, voornamelijk een gevolg van verliezen bij de verkoop van de basiszuivelproducten kaas, boter en melkpoeder.

Voorraden van deze basiszuivelproducten, die in voorafgaande maanden bij een hogere melkprijs waren geproduceerd, moesten met verlies worden verkocht. De negatieve trend van toegevoegde waarde-volumes is nog niet gekeerd. De resultaten van de verkoop van consumentenproducten en ingrediënten zijn stabiel, gecorrigeerd voor valuta-effecten. De pro forma melkprijs voor de leden-melkveehouders is afgenomen met 4,2 procent naar 36,74 euro per 100 kilo melk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zondag
  26° / 12°
  20 %
Meer weer