Kalkoenen+overleven+hitte+in+file+niet
Nieuws
© Twitter/gebiedsagent Marco

Kalkoenen overleven hitte in file niet

Een aantal kalkoenen overleefde maandag een transport niet. De vervoerder belandde bij grensovergang Hazeldonk in de file.

Terwijl bij een plaatselijke temperatuur van 34 graden Celsius het vervoer van dieren niet verboden is, zorgde het gebrek aan rijwind voor problemen. Volgens gebiedsagent Marco was een aantal kalkoenen overleden en vertoonden alle andere dieren zichtbaar hittestress. De chauffeur is volgens Marco op de bon geslingerd, waarna de truck zo snel mogelijk verder kon rijden..

Het gebeurt vaker dat vrachtwagenchauffeurs met het oog op dierenwelzijn er zelf voor kiezen om, in overleg met de hulpdiensten, de vluchtstrook te nemen. Dat wordt ook gecommuniceerd in de cursus Verantwoord Veetransport en de 'Branche-richtlijn noodplan veetransport'. Zo koos onlangs een chauffeur van de Pali-group ervoor om voorzichtig rijdend de file links te laten liggen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  25° / 16°
  60 %
Meer weer