Hochland+pakt+microplastics+en+herbiciden+aan
Nieuws
© Hochland

Hochland pakt microplastics en herbiciden aan

De Duitse kaasproducent Hochland wil vanaf januari 2019 microplastics aanpakken en herbiciden verbieden. Dit heeft de organisatie met de melkleveranciers afgesproken.

De afspraken maken deel uit van het langetermijnkwaliteitsprogramma 'Milch für Hochland'. Zo mogen melkveehouders geen onkruidbestrijdingsmiddelen meer gebruiken, omdat ze het voer telen voor hun eigen vee. Dit betekent dat ook glyfosaat wordt verbannen.

De melkleveranciers stonden unaniem achter deze beslissing.

Geen residu biogasinstallaties

Daarnaast wordt het de melkleveranciers verboden om residuen van biogasinstallaties te gebruiken voor de bemesting. Dit kan plastic en kunststof bevatten, wat hierdoor in de voedselketen terecht kan komen. Ook deze regel wordt per 1 januari 2019 van kracht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  25° / 12°
  10 %
Meer weer