Column+Hanna+Hilhorst+maakt+veel+los
Nieuws
© Han Reindsen

Column Hanna Hilhorst maakt veel los

De column Boete voor levende koeien van Hanna Hilhorst afgelopen week in Nieuwe Oogst maakt veel los. Daarin schrijft ze over tien koeien die ze aanhielden tot de uitspraak van het bezwaarschrift bekend was. Dat leverde haar een boete op van 21.000 euro.

Hilhorst is blij me de vele reacties die ze kreeg. 'Dat doet me heel goed', vertelt ze. 'Al heel lang denk ik; hier moeten meer mensen van weten. Ik ben heel kwaad. Het duurt al zo lang. We wachten op beleid vanuit Den Haag, terwijl we boetes links en rechts om de oren krijgen.'

• Lees ook: Boete voor levende koeien

Totdat ze ineens de afwijzing en de boete kreeg. 'Het was netter geweest als we een brief hadden gekregen met daarin de afwijzing en een bepaalde tijd die we krijgen om de koeien te laten slachten. Het was nu een en dezelfde brief waarin stond dat we 21.000 euro boete kregen.

De onzekerheid blijft op het bedrijf, geeft Hilhorst aan. 'We zijn nog bezig met drie rechtszaken.' Ook haar volgende column gaat over dit onderwerp. Lees die aanstaande zaterdag in Nieuwe Oogst.

Boete voor levende koeien Multifunctionele landbouw
Lang zal hij rijden Multifunctionele landbouw
Nepnieuws Multifunctionele landbouw
Liefdesverdriet Multifunctionele landbouw
Hooien in de hitte Multifunctionele landbouw
Beste Agnes, Multifunctionele landbouw
Geboortegrond Multifunctionele landbouw
Papadag Multifunctionele landbouw

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer