Column Hanna Hilhorst maakt veel los

De column Boete voor levende koeien van Hanna Hilhorst afgelopen week in Nieuwe Oogst maakt veel los. Daarin schrijft ze over tien koeien die ze aanhielden tot de uitspraak van het bezwaarschrift bekend was. Dat leverde haar een boete op van 21.000 euro.

Hilhorst is blij me de vele reacties die ze kreeg. 'Dat doet me heel goed', vertelt ze. 'Al heel lang denk ik; hier moeten meer mensen van weten. Ik ben heel kwaad. Het duurt al zo lang. We wachten op beleid vanuit Den Haag, terwijl we boetes links en rechts om de oren krijgen.'

• Lees ook: Boete voor levende koeien

Totdat ze ineens de afwijzing en de boete kreeg. 'Het was netter geweest als we een brief hadden gekregen met daarin de afwijzing en een bepaalde tijd die we krijgen om de koeien te laten slachten. Het was nu een en dezelfde brief waarin stond dat we 21.000 euro boete kregen.

De onzekerheid blijft op het bedrijf, geeft Hilhorst aan. 'We zijn nog bezig met drie rechtszaken.' Ook haar volgende column gaat over dit onderwerp. Lees die aanstaande zaterdag in Nieuwe Oogst.

Lees ook

Lang zal hij rijden
Lang zal hij rijden 26-06-2018
Nepnieuws
Nepnieuws 19-06-2018
Liefdesverdriet
Liefdesverdriet 12-06-2018
Hooien in de hitte
Hooien in de hitte 05-06-2018
Beste Agnes,
Beste Agnes, 29-05-2018

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  15 %
Meer weer