Melkveehouder maakt 'eerlijk product met transparant verhaal'

Melkveehouders Joke en Jan de Borst uit Blesdijke zijn trots dat ze melk leveren voor de nieuwe, duurzame zuivellijn van supermarktketen Albert Heijn en zuivelconcern A-ware. De eerste pakken stonden afgelopen week in de supermarkt.

Familie De Borst hoefde de bedrijfsvoering niet ingrijpend te veranderen. 'We hebben een deel van onze mais omgezet in grasland en gaan nog wat percelen met klaver en kruidenrijk grasland inzaaien. Verder is er bij de droge koeien een koeborstel gekomen', zegt Joke de Borst.

De familie krijgt nu 3?cent per liter geleverde melk meer. 'Daar houden we, na aftrek van de meerkosten, zeker anderhalve cent aan over', stelt de melkveehouder. Ze verwacht dat de nieuwe zuivellijn aanslaat. 'Er is behoefte aan een eerlijk product met een transparant verhaal.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer