Minister bezoekt boeren Meerssen na wateroverlast

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is woensdagavond met boeren en burgers in gesprek gegaan in het Zuid-Limburgse dorpje Meerssen. Ze bespraken de recente water- en modderoverlast na hoosbuien.

De overlast veroorzaakte de afgelopen weken aanzienlijke schade aan percelen, bedrijfspanden en woningen. Volgens Bert Merx van de LLTB zijn er op korte termijn aanvullende maatregelen nodig en extra financiën nodig. Hij zij verder dat ze niet moeten blijven zagen, maar dat het probleem nu aangepakt moet worden.

Het waterschap liet onlangs weten dat er 500 miljoen euro nodig is voor maatregelen tegen de almaar toenemende wateroverlast door overstromingen en modderstromen in Limburg. Niets doen is geen optie en betekent volgens het schap een vertienvoudiging van de kosten door waterschade.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer