Minister+praat+met+Limburgse+boeren+over+wateroverlast
Nieuws
© DIRK HOL

Minister praat met Limburgse boeren over wateroverlast

Boeren en burgers gaan woensdagavond in het Zuid-Limburgse dorpje Meerssen met minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in gesprek. Ze bespreken de recente water- en modderoverlast na hoosbuien.

De overlast veroorzaakte de afgelopen weken aanzienlijke schade aan bedrijfspanden en woningen. De minister wordt verder geïnformeerd over de wateroverlast tijdens zware onweersbuien in het glooiende heuvellandschap en modderstromen die daarvan een gevolg zijn.

Het waterschap liet onlangs weten dat er 500 miljoen euro nodig is voor maatregelen tegen de almaar toenemende wateroverlast door overstromingen en modderstromen in Limburg. Niets doen is geen optie en betekent volgens het schap een vertienvoudiging van de kosten door waterschade.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
Meer weer