FloraHolland+presteert+ook+op+laatste+vroegveildag+beter
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland presteert ook op laatste vroegveildag beter

De interne logistieke prestaties van Royal FloraHolland waren op de laatste vroegveildag van dit jaar beter dan op vergelijkbare dag van 2017.

De bloemenveiling noemt de logistieke dienstverlening van dinsdag 22 mei goed. De eindtijd van het leveren van bloemen bij de klant viel vroeger en het percentage partijen dat binnen de gestelde doorlooptijd werd afgeleverd was hoger dan de dag na Pinksteren in 2017. Alleen Naaldwijk deed het slechter. Bij deze locatie werd de maximale doorlooptijd vaker overschreden dan in 2017.

Het plantenbeeld bij FloraHolland week weinig af van die bij bloemen. Ook bij deze productgroep lag de eindtijd doorgaans vroeger dan in 2017. De doorlooptijden in Aalsmeer en Rijnsburg werden eveneens beter gehaald, hoewel dat in Naaldwijk niet het geval was.

Meer transacties

De veiling had dit jaar wel te stellen met meer transacties dan in 2017. Zo verwerkte de locatie in Aalsmeer een recordaantal bloementransacties van 79.000, wat bijna 18 procent meer is dan de dinsdag na Pinksteren in 2017. Naaldwijk verwerkte 51.000 transacties bloemen en 18.000 transacties planten. De laatste keer dat deze vestiging met zulke aantallen werd geconfronteerd, was op een van de topdagen in 2015.

De beschikbaarheid van logistieke middelen is nog een pijnpunt bij de bloemenveiling. Vanaf maandagavond 21 mei 2018 om 21.00 uur was er in Aalsmeer sprake van een uitgiftestop van stapelwagens. Ook was er de afgelopen weken schaarste aan CC-containers. 'Hier ligt dan ook ruimte voor verbetering voor de komende drukke dagen', zegt een woordvoerder van de veiling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  13° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 1°
  80 %
Meer weer