Vroegveilen+gaat+FloraHolland+beter+af+dan+vorig+jaar
Nieuws
© FloraHolland

Vroegveilen gaat FloraHolland beter af dan vorig jaar

De dienstverlening van Royal FloraHolland was op de vroegveildag van 7 mei beter dan die op 6 mei van vorig jaar. Dat meldt de bloemenveiling.

In de drie exportlocaties van de veiling – Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg – werd de eindtijd voor bloemen van 13.00 uur gehaald. Dat lukte in 2017 alleen in Rijnsburg. Ook waren de scores voor de doorlooptijden in Aalsmeer (91,8 procent) en Naaldwijk (77,3 procent) hoger dan vorig jaar. In Rijnsburg verliep 92 procent van de transacties binnen de vastgestelde maximum doorlooptijd. In 2017 was dat percentage 93. Het aantal transacties was op de vestigingen Aalsmeer en Naaldwijk hoger dan in 2017.

Bij planten verwerkte FloraHolland veel meer transacties dan vorig jaar. Ook lag het aantal transacties een stuk hoger dan op de eerdere vroegveildagen van dit jaar, die op 3 en 30 april plaatsvonden. De veiling haalde de eindtijden in Aalsmeer en Rijnsburg, maar niet in Naaldwijk. De doorlooptijden in Aalsmeer en Naaldwijk verbeterden ten opzichte van mei 2017. Respectievelijk 74,6 en 99,3 procent werd binnen het afgesproken tijdsbestek afgeleverd. In Rijnburg zakte dit percentage iets.

Doelstelling

FloraHolland zegt tevreden te zijn over de prestaties. De veiling heeft het vroegveilen ingesteld omdat steeds meer klanten kleinere hoeveelheden kopen. Hierdoor loopt het aantal transacties de laatste jaren flink op. De veiling start op piekdagen voor Valentijnsdag, Internationale Vrouwendag en Moederdag een uur eerder met veilen: in plaats van 6 uur 's morgens is dat 5 uur 's morgens. Eén van de doelstellingen van FloraHolland is de dienstverlening en daarmee de interne logistiek verbeteren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
 • Zondag
  23° / 16°
  20 %
 • Maandag
  27° / 14°
  10 %
Meer weer