FloraHolland+kampt+met+schaarste+CC%2Dcontainers
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland kampt met schaarste CC-containers

Bloemenveiling Royal FloraHolland heeft te kampen met een dreigend tekort aan CC-containers.

De combinatie van de drukte rond de feestdagen en oplopende temperaturen zorgt voor extra veel aanvoer van bloemen en planten, meldt de bloemenveiling. 'Hierdoor is een onbalans ontstaan tussen vraag en aanbod van CC-containers met als gevolg een zeer krappe beschikbaarheid', zegt een woordvoerder van het bedrijf.

'Door het koude voorjaar zijn veel CC-containers bij klanten blijven staan, simpelweg omdat de planten niet verkocht werden', legt de veiling uit. De retourstroom is hierdoor niet of te laat op gang gekomen. Tegelijkertijd trok juist in aanloop naar de topdagen de vraag naar CC-containers aan. Met name de beschikbaarheid van CC-onderstellen staat onder druk.

Pooleigenaar

FloraHolland benadrukt dat het bedrijf het totale volume van beschikbare CC-containers in de pool niet kan beïnvloeden. Container Centralen is pooleigenaar en het totaal van de afgesloten contracten bepaalt de totale omvang van de CC-pool. De FloraHolland-depots bieden de service van het kunnen inleveren en ophalen van CC-containers en verzorgen een centraal administratief saldo. Wel probeert FloraHolland de containers in tijd van schaarste zo eerlijk mogelijk te verdelen.

FloraHolland zegt in de rol van depothouder alle zeilen bij te zetten om de beschikbaarheid te verbeteren. 'Voortdurend zetten we tussen de locaties onbalansritten in, omdat op de ene depot meer wordt uitgehaald dan ingeleverd en visa versa', vertelt de woordvoerder. Tijdens de huidige piekperiode rekent het bedrijf geen opslagkosten. Daarnaast heeft de veiling extra CC-containers gehuurd om de pool te vergroten. FloraHolland heeft kwekers en klanten benaderd om hun overschot aan CC-containers aan de veiling uit te lenen.

Betere dienstverlening

Een van de doelstellingen van FloraHolland in 2018 is de dienstverlening verbeteren. Daartoe behoort ook een betere interne logistiek. Vorig jaar had de bloemenveiling in de piekperiode ook te kampen met de logistiek. Toen ging het om een tekort aan stapelwagens. Het bedrijf heeft voor de drie exportvestigingen Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg speciale telefoonnummers ingesteld waar informatie kan worden gevraagd over de beschikbaarheid van karren.

Weer

 • Dinsdag
  31° / 16°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 20°
  10 %
 • Donderdag
  36° / 21°
  10 %
Meer weer