FloraHolland stelt opslagkosten Deense karren uit

Royal FloraHolland stelt het berekenen van opslagkosten voor CC-containers voorlopig uit. Dat heeft de bloemenveiling bekendgemaakt.

FloraHolland+stelt+opslagkosten+Deense+karren+uit
© FloraHolland

De veiling rekent in de regel na de piekperiode wel opslagkosten voor Deense karren, maar door de schaarste aan de CC-containers stelt FloraHolland dit uit. 'Per week bekijken wij hoe de beschikbaarheid is van de Deense karren en bepalen we hoe lang de opslag van CC-containers en -platen gratis blijft', meldt een woordvoerder van de veiling.

FloraHolland heeft in de piekperiode, die in de nacht van 27 op 28 mei eindigt, te kampen gehad met lange wachttijden door een tekort aan Deense karren. Er waren zelfs klanten die hun handel niet kwijt konden. De bloemenveiling heeft tijdens de schaarste wekelijks veertig vrachtwagens tussen de locaties laten rijden om de voorraad CC-containers te verdelen. Dat gebeurt nog steeds, stelt de veiling.

Wachttijden van uren

Yme Pasma, verantwoordelijk voor de logistiek van FloraHolland, benadrukt dat de bloemenveiling er alles aan doet om het leed zoveel mogelijk te verzachten. 'Om iedereen tijdens de topdagen van CC-containers te voorzien, hebben we direct maatregelen getroffen om de uitgifte beter te spreiden en de voorraad zo goed mogelijk te verdelen over de veilinglocaties. Helaas konden we wachttijden van soms enkele uren niet voorkomen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer