Subsidiepot+asbestsanering+wordt+aangevuld
Nieuws
© Eigen Foto

Subsidiepot asbestsanering wordt aangevuld

De komende tijd blijft subsidie beschikbaar voor het saneren van asbestdaken. Het budget voor dit jaar was vrijwel op, maar het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelt extra geld beschikbaar.

Het budget van de Subsidieregeling verwijderen Asbestdaken bedroeg voor dit jaar 11,3 miljoen euro. Door het ruime aantal aanvragen zou dat geld in de loop van deze maand al op zijn.

Het ministerie van I&W verhoogt het budget voor 2018 daarom naar 17,5 miljoen euro. Dat komt uit het voor 2019 gereserveerde bedrag. In totaal blijft tot eind 2019, als de regeling afloopt, nog een budget van 75 miljoen euro beschikbaar.

Verbod op asbestdaken

De overheid gaat de aanwezigheid van asbestdaken per 1 januari 2024 verbieden. Het verbod en de subsidieregeling hebben alleen betrekking op asbesthoudende toepassingen in daken die in contact staan met de buitenlucht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer