Oost-Nederland wil haast maken met asbestsanering

Bestuurders uit Oost-Nederland willen dat het verbod op asbest per 2024 wettelijk wordt verankerd. Dat is tot nu toe niet gebeurd en daarom stellen dakeigenaren de investering voor een nieuw dak uit, stellen de gedeputeerden en wethouders.

Oost%2DNederland+wil+haast+maken+met+asbestsanering
© Twan Wiermans

Afgelopen vrijdag was een Kamerdelegatie op bezoek in de gemeenten Hof van Twente en Berkelland en besprak knelpunten op het gebied van asbestsanering. De Kamerleden werden ontvangen door burgemeester Ellen Nauta van Hof van Twente, de wethouders Harry Scholten (Hof van Twente), Patricia Hoytink-Roubos (Berkelland) en de gedeputeerden Bea Schouten (Gelderland) en Annemieke Traag (Overijssel).

Volgens de bestuurders uit Oost-Nederland moeten er eenvoudigere regels komen en een oplossing voor financieel kwetsbare dakeigenaren. Het rijk moet doorpakken met het verbod op de asbestdaken. De meeste asbestdaken stammen uit de jaren zeventig. Na 30 jaar gaan asbestdaken verweren en daardoor komen er steeds meer kankerverwekkende asbestvezels in de lucht terecht.

Financiële middelen

De wethouders en gedeputeerden uit Oost-Nederland willen dat er voldoende financiële middelen beschikbaar worden gesteld om de aanpak van asbestdaken te kunnen voortzetten. Ze wijzen ook op de hoge kosten als er brand uitbreekt in een pand met een asbestdak. De schade loopt dan al gauw in de miljoenen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer