Zuid%2DHolland+laat+jonge+boer+niet+zakken
Nieuws
© Roel Dijkstra

Zuid-Holland laat jonge boer niet zakken

Provincie Zuid-Holland heeft de subsidieregeling voor jonge landbouwers verruimd. Hierdoor kunnen alle 54 ingediende aanvragen worden gehonoreerd.

Afgelopen winter kwamen 54 aanvragen binnen voor een totaal subsidiebedrag van 870.000 euro, terwijl er maar 550.000 euro beschikbaar was. De provincie heeft ervoor gekozen om de subsidiepot aan te vullen zodat alle aanvragen gehonoreerd konden worden.

Met de subsidieregeling voor landbouwers tot en met 40 jaar wil de provincie jonge ondernemers in staat stellen om in te spelen op marktontwikkelingen en wensen van de samenleving.

Investeringen

Voorbeelden van investeringen waarop de regeling zich richt zijn de installatie van zonnepanelen of een kleine windmolen op het boerenerf, of de aanleg van diervriendelijke stalvloeren. De subsidie bestaat voor de helft uit Europees geld, de andere helft komt uit de provinciekas.

'Met deze regeling stimuleren we ondernemerschap en dragen we bij aan een duurzame samenleving. Het verheugde mij dan ook om te zien dat er zoveel belangstelling was vanuit de sector', zei gedeputeerde Han Weber van Zuid-Holland over de aanvulling van de provincie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  14° / 9°
  95 %
Meer weer