Duurzame+investeringen+voor+jonge+boer+Utrecht
Nieuws
© Koen van Wijk

Duurzame investeringen voor jonge boer Utrecht

Voor de tweede keer dit jaar is voor jonge boeren in provincie Utrecht subsidie beschikbaar voor duurzame investeringen in hun bedrijf.

Aanvragers kunnen tussen 1 december en 16 januari 2017 een aanvraag indienen. het subsidieplafond is 20.000 euro per boer voor extra investeringen. In totaal is er 450.000 euro beschikbaar. Het betreft boeren onder de 40 jaar.

Een verschil met de vorige openstelling is de uitbreiding van de investeringslijst naar twintig duurzame investeringen voor verschillende landbouwsectoren. ook hoeven jonge boeren niet meer binnen twee maanden na ontvangst van de beschikking te starten met de uitvoering.

Warmtewisselaars

Subsidie is beschikbaar voor pad-cooling systemen, warmtewisselaars voor stallen, waterbeheervoorzieningen ter verlaging van de risico's van verontreiniging door erfafspoeling, spuitmachines met restvloeistofreductie, emissiearme vloeren voor niet gesloten stallen, biobed en biofilter.

Gebiedscooperatie O-gen en Gebiedscommissie Utrecht West staan boeren terzijde met informatie over de subsidieaanvraag.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
Meer weer