Steun voor jonge Brabantse landbouwers

Provincie Noord-Brabant stelt per 1 maart 2016 een bedrag van 1,12 miljoen euro beschikbaar voor agrariërs tot en met 40 jaar.

Steun+voor+jonge+Brabantse+landbouwers
© Ko de Regt

Daarmee steunt en stimuleert de provincie deze groep van Brabantse ondernemers om extra te investeren in verduurzaming en vernieuwing van hun bedrijf.

In de periode van 1 maart tot en met 15 april kunnen jonge landbouwers een subsidieaanvraag indienen.

Investeringsbedrag

In de regeling kunnen ondernemers een subsidie van minimaal 10.000 euro tot maximaal 20.000 euro ontvangen tot 30 procent van het investeringsbedrag.

Daarnaast kunnen ze een beroep doen op het ontwikkelingsprogramma voor het platteland (POP3) die de provincies al hebben opengesteld.

Veel belangstelling

Woensdag 24 en donderdag 25 februari hielden ZLTO, BAJK en ZAJK informatiebijeenkomsten bij ZLTO op Colijnsplaat en in Den Bosch die druk werden bezocht. Volgens BAJK-voorzitter Lins Keijzers zijn de bijeenkomsten nuttig en noodzakelijk.

'De weg naar subsidies is vaak lastig te vinden. Op deze avond hebben we aan jonge ondernemers uitgelegd hoe je die weg het beste kunt bewandelen. Ook hebben we laten zien waar de mogelijkheden liggen om hun bedrijf, met behulp van deze subsidies, verder te ontwikkelen.'

Altijd mogelijkheden

Daar sluit ZAJK-voorzitter Ilse van den Meijdenberg zich bij aan. 'Het is vaak best lastig om als jonge ondernemer te investeren. Maar er zijn altijd wel mogelijkheden, ook voor jouw bedrijf. Wellicht is dit een start.'

Via de website van de provincie kan de subsidie worden aangevraagd. Voor meer informatie kunnen leden contact opnemen met anja.roes@zlto.nl of veronique.verdurmen@zlto.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
 • Woensdag
  12° / 8°
  50 %
 • Donderdag
  14° / 7°
  50 %
Meer weer