Prijs+boerenkaas+nog+altijd+stabiel
Nieuws
© Bond van Boederijzuivel

Prijs boerenkaas nog altijd stabiel

De verkoop van boerenkaas komt in het nieuwe jaar 'alweer vlot op gang'. De prijzen van boerenzuivel blijven dan ook deze maand op het hoge niveau van september.

De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo staat op 4,85 euro, die van 16 kilo op 5 euro en die van boven de 20 kilo op 5,15 euro. De prijs van Leidse 30+ blijft op 5,10 euro deze maand. Voor kruidenkaas is de prijs op 4,95 euro per kilo. De stemming is goed.

'De Boerenkaasmarkt kenmerkt zich door stabiliteit', meldt de noteringscommissie voor Boerenkaas. 'De verkopen waren in december prima en ook in het nieuwe jaar komen de verkopen alweer vlot op gang.'

Sommige bereiders ervaren een gezonde vraag naar meer kaas, vervolgt de commissie. 'De aanvoer van kaas blijft ruwweg op hetzelfde niveau, maar is voldoende ruim. De voorraad hoeft niet te groeien, maar als de verkopen in deze lijn blijven stijgen, hebben we de voorraad ook wel weer nodig in de komende maanden.'

Melkprijs

Ondanks de dalende melkprijs, blijven de noteringen van boerenzuivel gelijk in januari. 'De zuivelmarkt verkeert nog steeds in mineur. Kopers worden afwachtend bij dalende prijzen'', stelt de noteringscommissie.

'Over de volle linie zijn de prijzen op een lager niveau beland en de eerste verwerkers hebben ook al een verlaging van de uit te betalen melkprijs aangekondigd. Vooral de prijs van spotmelk is fors gedaald, maar dat is dan ook een kortetermijnprijs. Veel contracten zijn gelukkig op een hoger niveau afgesloten.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer