V%C3%A4derstad+introduceert+BreakMix+beitel
Nieuws
© Eigen Foto

Väderstad introduceert BreakMix beitel

De nieuwe BreakMix-beitel combineert de voordelen van het breken van verdichte grondlagen met een zeer intensieve menging. De BreakMix-beitel is een innovatie van Väderstad.

Magnus Samuelsson, conceptontwikkelaar bij Väderstad: 'De nieuwe Väderstad BreakMix-beitel is effectief in het breken van verdichte diepe grondlage, en zorgt bovendien voor een intensieve menging van gewasresten in de bouwvoor. De BreakMix vergroot de veelzijdigheid, verlaagt de kosten en zorgt bovenal voor betere bedrijfsresultaten.'

De BreakMix-beitel is bedoeld voor primaire en secundaire grondbewerking, op bedrijven met zwaardere grond met kans op verdichting. 'Dankzij het bijzondere ontwerp combineert de BreakMix-beitel de voordelen van menging van de bouwvoor en het breken van harde of verdichte lagen tot op een diepte van 30 centimeter', zegt Samuelsson.

Gewasresten

Omdat bacteriën en schimmels het meest actief zijn in de bouwvoor, wil Väderstad de gewasresten in de bovenste 10 centimeter mengen, zodat deze sneller wordt afgebroken. Door niet in de diepte te mengen, voorkomt de BreakMix-beitel dat kluiten naar de oppervlakte worden gewerkt.

'Door in de diepte wel te breken, bestrijdt de beitel harde lagen en verdichtingen, terwijl tegelijkertijd het transport van water in zowel op- als neerwaartse richting mogelijk wordt gemaakt', aldus Samuelsson. De BreakMix-beitel wordt gemaakt met versterkingen van Marathon-hardmetaal. Dat waarborgt een lange gebruiksduur in het veld. De BreakMix-beitel zal met ingang van mei 2018 leverbaar zijn voor alle Väderstad-tandcultivators.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer