Väderstad Tempo zaait 502 hectare mais in 24 uur

Väderstad heeft een nieuw wereldrecord gevestigd door 502,05 hectare mais te zaaien in 24 uur. Met een Väderstad Tempo zaaimachine werd met een gemiddelde snelheid van ruim 20 kilometer per uur toch precies gewerkt.

V%C3%A4derstad+Tempo+zaait+502+hectare+mais+in+24+uur
© Eigen Foto

Voor het wereldrecord werd een Väderstad Tempo L16 gebruikt in combinatie met een Case IH Magnum CVX 380. Het evenement vond op 11 en 12 april plaats op de Ágoston Puszta boerderij buiten de stad Enying in Hongarije.

Het record maakt de enorme capaciteit van de Väderstad Tempo zaaimachine duidelijk. Tijdens de 24 uur werden twee velden ingezaaid met twee verschillende soorten maiszaad. Tegelijk met het zaaien werd kunstmest en gewasbeschermingsmiddel toegediend.

Record

Het vorige record van Horsch en Claas stond op 448,29 hectare in 24 uur. Bij dit record werd een 24-rijige zaaimachine gebruikt. Bij het nieuwe record van Väderstad gaat het om een 16-rijïge machine.

'Belangrijk is dat de Väderstad Tempo met een snelheid van meer dan 20 kilometer per uur precies kan werken', zegt Mattias Hovnert van Väderstad. De Gödöllo University gaat de precisie meten en de groei van het gewas volgen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer