V%C3%A4derstad+introduceert+de+Opus
Nieuws
© LandbouwMechanisatie

Väderstad introduceert de Opus

De Zweedse fabrikant Väderstad krijgt een nieuwe getrokken cultivator met werkbreedtes van 6 en 7 meter in haar programma. Deze Opus kan werken tot een diepte van 40 centimeter.

De afstand tussen de tanden is bij de Opus 27 centimeter. Samen met een vrije doorlaat van 80 centimeter kan deze nieuwe cultivator dus goed overweg met grote hoeveelheden gewasresten.

Flexibel

De tanden van de Opus zijn verdeeld over drie rijen en gaan - afhankelijk van de grondsoort - tot een diepte van maximaal 40 centimeter.

Er zijn twintig verschillende tandpunten beschikbaar. Väderstad noemt om die reden haar nieuwe Opus ‘the most flexible cultivator in the market’.

Twee rollen

Voor de diepteregeling annex het verdichten van het zaaibed is er keuze uit twee rollen. In de Väderstad-benaming heten die ‘double soilrunner’ en ‘steelrunner’. De diameter is respectievelijk 575 en 600 millimeter.

De laatste lijkt het meest op de pakkerrol zoals we die algemeen kennen: een dikke schijf die in een punt toeloopt. De soilrunner bestaat uit een U-profiel met de opening naar beneden. Daardoor blijft hij meer dan de steelrunner bovenop.

Henk Beunk
redacteur LandbouwMechanisatie

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer