Dierenbescherming+schrapt+35+banen
Nieuws
© Dierenbescherming

Dierenbescherming schrapt 35 banen

De Dierenbescherming schrapt vanwege een reorganisatie ruim 35 van de globaal 160 voltijdbanen, meldt algemeen directeur Frank Dales. De reorganisatie is nodig om efficiënter te werken en te besparen op de overheadkosten.

De organisatie was volgens Dales toe aan een andere vorm. 'Dat is verschrikkelijk voor al die enthousiaste en tot op het bot gemotiveerde medewerkers, maar noodzakelijk voor de organisatie als geheel en dus beter voor de dieren.'

De overhead is simpelweg te duur geworden, geeft hij aan. 'Als we nu niet ingrijpen, zouden we straks moeten gaan bezuinigen op onze directe hulp aan dieren en dat mag natuurlijk nooit gebeuren.'

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en de Stichting Beter leven Keurmerk blijven geheel buiten de reorganisatie. De directe noodhulp aan dieren, zoals de opvang en het vervoer van dieren, wordt ongewijzigd voortgezet bij de nieuwe regio's.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer