Petitie+tegen+afschot+damherten
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Petitie tegen afschot damherten

De Dierbescherming is een petitie gestart tegen de voorstel van Amsterdamse gemeentebestuur om damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) te bejagen.

Volgens de Dierenbescherming behelst het voorstel dat de populatie damherten van 3.000 naar 600 damherten moet worden teruggebracht.

De Dierenbescherming vindt het voorgestelde plan buitenproportioneel en wijst erop dat de overlast in de afgelopen jaren al enorm is teruggebracht

Schade

De damherten veroorzaken al jaren schade en overlast in de Duin- en Bollenstreek. Regelmatig worden herten aangereden en hebben ze bollenvelden vertrapt en vraten ze bollen. Ook is de populatie dermate groot dat er te weinig voedsel voor de damherten in de duinen is.

De Dierenbescherming vindt dit een onzalig plan, onnodig en zal veel dierenleed tot gevolg hebben. 'Zowel onder de damherten, die ineens actief bejaagd gaan worden, als onder de overige dieren in het gebied door verstoring dat de uitvoering van dit plan tot gevolg zal hebben. Het mag duidelijk zijn dat de Dierenbescherming tegen dit plan is', aldus de organisatie.

De Dierenbescherming stelt dat de schade en overlast aanzienlijk minder zijn sinds een hertenhek om Amsterdamse Waterleidingduinen is geplaatst.

Weer

 • Zaterdag
  14° / 2°
  70 %
 • Zondag
  25° / 11°
  60 %
 • Maandag
  19° / 15°
  70 %
Meer weer