Dierenbescherming%3A+ganzen+niet+vergassen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Dierenbescherming: ganzen niet vergassen

De Dierenbescherming komt in verzet tegen de ruimere mogelijkheden om ganzen te vergassen. Volgens de organisatie is deze manier van doden niet nodig om de ganzenoverlast te beperken.

In een brief aan staatssecretaris Sharon Dijksma stelt de Dierenbescherming dat er voldoende alternatieven zijn. Zo kunnen de ganzen worden verjaagd en zijn er mogelijkheden om de omgeving minder aantrekkelijk te maken voor de dieren.

Bij vergassing moeten ganzen te lang lijden voordat ze dood zijn, aldus de organisatie. De methode zou daarom in strijd zijn met de nieuwe wet Natuurbescherming die binnenkort in de Kamer wordt besproken.

Emotionele reacties

Volgens een woordvoerder is de Dierenbescherming 'overstelpt' door zeer emotionele reacties van burgers. De organisatie roept Dijksma alsnog op te voorkomen dat vergassing van ganzen op een dergelijke grote schaal wordt toegepast.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer