Subsidie+asbestsanering+verruimd
© Omke Oudeman (overleden)

Subsidie asbestsanering verruimd

In alle provincies is sinds vandaag de stimuleringsmaatregel ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ verruimd. Het subsidiebedrag is verhoogd en de aanvraagperiode verlengd.

Naast agrariërs kunnen ook voormalig agrarische ondernemingen en eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok een aanvraag indienen voor deze regeling.

Bovendien is het subsidiebedrag per vierkante meter verhoogd, zijn de voorwaarden van de stimuleringsmaatregel versoepeld en is de aanvraagperiode verlengd.

Aantrekkelijker

Met de aanpassing van de regeling willen het ministerie van I&M en de provincies de regeling aantrekkelijker maken. Op die manier moet, na een aarzelende start, toch het beoogde resultaat van 4 miljoen vierkante meter asbestsanering worden behaald.

De subsidie gaat omhoog van 3 euro naar 4,50 euro per vierkante meter asbestdak. De minimum-oppervlakte te saneren asbestdak is verlaagd van 400 naar 250 vierkante meter te saneren en er moet 5 kW-piek aan zonnepanelen worden geplaatst in plaats van 15 kW-piek.

Voormalig agrarisch

Het maximale subsidiebedrag per aanvrager is verhoogd van 7.500 naar 15.000 euro. Subsidie aanvragen kan tot 1 september 2015. Naast actieve agrarische ondernemingen komen ook voormalig agrarische ondernemingen en eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok in aanmerking voor de regeling.

Maximaal 30 procent van het totale subsidiebudget gaat naar deze categorie. Een speciale website geeft toegang tot een helpdesk en tot informatie over het aanvragen van subsidie.

Weer

 • Woensdag
  18° / 13°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  18° / 13°
  50 %
Meer weer